browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Snabbavveckling för snabba pengar till resan

Posted by on 23 oktober, 2021

När du kommer på att du faktiskt har pengar i det bolag som du inte driver kan du fundera på hur du på snabbast sätt får ut pengarna för att resa. Idag är det fullt möjligt att med snabbavveckling ha pengarna från bolaget inom några dagars tid. Därmed kan du kanske komma iväg för vandring eller dykning på stört.

Vad är snabbavveckling?

En snabbavveckling är en likvidation av ett vilande bolag som sköts av en firma som är experter på detta. Det betyder att du kommer att sälja ab för att få det avvecklat. Det här fungerar mycket bra just för vilande bolag där allting bara finns som papper och pengar på ett konto.

Det är pengarna på kontot som du vill komma åt för att komma ut och resa på en gång. Du får pengarna så snart som du sålt bolaget. Det enda du behöver tänka på är att bolaget som köper firman för att avveckla den tar en avgift för detta. Det rör sig normalt sett inte om mer än någon tusenlapp eller två men det är klart att du ska räkna på detta.

Hur snabbt får du pengarna?

Om ditt bolag är redo för avveckling kan du få pengarna som finns på aktiekontot inom en dag eller två. Det går väldigt snabbt och det är också därför som det kallas för snabbavveckling. Fast det är viktigt att förstå att det här inte betyder att ditt bolag verkligen är likviderat.

Du kommer att få utbetalningen innan avveckling av ab är klart. När du har sålt är det bolaget som köper som har ansvaret för avveckling. Denna sköter de på ett effektivt sätt och du behöver inte ta del av processen. Det är detta som du betalar för med avgiften.

Viktigt att tänka på

För att du ska få ut pengar ur bolaget som du vill avveckla snabbt måste det vara redo för avveckling. Om du fortfarande har en viss verksamhet och kanske till och med hyr lokal med maskiner och mer är ditt bolag inte redo för snabbavveckling.

I det här läget kanske du vill se på andra vägar till snabba pengar till resan. För det kan ju ta många veckor och månader innan ditt bolag är vilande och kan avvecklas med snabbavvecklingen. Dessutom bör du fundera på om det rent ekonomiskt är det bästa valet att avveckla.

Om du till exempel bara vill resa under en kortare tid och uppleva livet i andra länder är det inte säkert att det lönar sig att sälja. Då kanske du hellre vill låta en annan person sköta bolaget tills du kommer hem igen.

Fundera några varv till och välj bara snabbavveckling om du ser att det blir det bästa valet för dig både ekonomiskt och tidsmässigt. Se också till att du låter ett seriöst bolag avveckla ditt ab så att det inte blir bekymmer längre fram på grund av skatter som inte har betalats.

Comments are closed.