browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Snabbavveckling då du vill resa

Posted by on 27 augusti, 2018

Att företaget ska läggas ner är inte en nyhet. Det finns numera bara som papper och pengar på ett konto. Men plötsligt så inser du att det är dags att ge dig ut på resa. Du vill lämna Sverige under hela vintern men då kan du ju inte sköta kommunikationen med Bolagsverket på ett bra sätt. I det här läget så kan en snabbavveckling göra din resa möjlig. Den ser till att du får fria händer och att du redan nu kan bli klar med att avveckla aktiebolag.

En snabb snabbavveckling

För att en snabbavveckling ska bli snabb så måste du vara redo för den. Om ditt företag fortfarande har inkråm, och kontrakt, som inte har sagts upp så kommer en bolagsservice inte att kunna avveckla det. Det går snabbare ju bättre förberedd du är.

För att veta exakt vad som kommer att krävas så bör du kontakta ett finansbolag som kan avveckla aktiebolag. De kan då tala om precis vilka handlingar som behövs för att de ska kunna köpa ditt bolag för avveckling.

Med en checklista i hand så blir det lättare för dig att bli klar med det hela snabbt. Något du måste inse är att du måste vänta minst 6 månader på borgenärer. Det går inte att lägga ner ett företag hur snabbt som helst. Bolaget som köper måste därför få en korrekt bild av aktiebolagets status och vilka skulder som eventuellt finns.

Boka in resan, du är klar!

När du har fått okej från en bolagsservice så kan du boka in din resa. Förhoppningsvis så har du fått en slant för företaget. Den kan komma väl till pass nu när du ska ut och upptäcka världen. Har du gjort ditt jobb i enlighet med alla regler så behöver du inte tänka mer på bolaget som är avvecklat.

När du är ute och reser så kan du alltid kontakta bolagsservicen om du vill det. Men det här kommer antagligen inte att behövas. Det är dock viktigt att de får dina kontaktuppgifter också då du är utomlands. Det kan ju dyka upp frågor som du behöver svara på snabbt.

När du kommer hem igen så kan du fundera på att börja om med något nytt. Då kan du vända dig till bolagsservicen som du sålde bolag till för avveckling. De kan antagligen hjälpa dig med lagerbolag så att du kommer igång snabbt igen med din nya verksamhet.

Eller så kanske du stannar utomlands och gör något helt annat med resten av ditt liv. Allt är möjligt och lättare blir det då du inte behöver stanna hemma för att prata med Bolagsverket.

Comments are closed.