browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Blandat

Snabbavveckling för snabba pengar till resan

När du kommer på att du faktiskt har pengar i det bolag som du inte driver kan du fundera på hur du på snabbast sätt får ut pengarna för att resa. Idag är det fullt möjligt att med snabbavveckling ha pengarna från bolaget inom några dagars tid. Därmed kan du kanske komma iväg för vandring eller dykning på stört. Vad är … Continue reading »

Categories: Blandat | Tags: | Kommentarer inaktiverade för Snabbavveckling för snabba pengar till resan

Ska du sälja bolag inom familjen inför resan?

Ibland vill vi ändra vår tillvaro snabbt. Men du som driver ett företag förstår att det inte bara är att packa väskorna och resa. Ska du sälja bolag till någon i din familj eller försöka avveckla? Det här är en fråga som tål att tänkas på. Du bör ge det lite tid även om du har bråttom … Continue reading »

Categories: Blandat | Tags: | Kommentarer inaktiverade för Ska du sälja bolag inom familjen inför resan?

Du behöver läkarintyg för taxikort

Det kan verka som ett mycket spännande jobb för dig som älskar att resa. När du är ute efter budget resor kanske det slår dig att du skulle kunna resa lokalt varje dag och tjäna pengar på det! Har du haft B-körkort i två år kan du ta taxikort. Men det krävs läkarintyg för taxikort och det kan du … Continue reading »

Categories: Blandat | Tags: | Kommentarer inaktiverade för Du behöver läkarintyg för taxikort

Kan du sponsra resan genom att sälja ab?

Då du har ett vilande aktiebolag finns det pengar i själva aktiekapitalet. Ett sätt att få loss dessa är att sälja ab för att avveckla det. Då kan du på en dag eller två få ut större delen av summan som finns i bolaget och sedan använda pengarna för din resa. Men är detta ett bra … Continue reading »

Categories: Blandat | Tags: | Kommentarer inaktiverade för Kan du sponsra resan genom att sälja ab?

Många charterbolag förväntas avveckla aktiebolag

I september 2019 meddelades det att det brittiska resebolaget Thomas Cook gick i konkurs. Det fick även konsekvenser i Sverige för turismen till norra Sverige från England. Men det var inte bara Thomas Cook som låg i riskzonen för att likvidera aktiebolag med konkurs under 2019. Flygexperter började prata om att fler konkurser var att vänta. Varför … Continue reading »

Categories: Blandat | Tags: | Kommentarer inaktiverade för Många charterbolag förväntas avveckla aktiebolag

Måste du likvidera ab själv?

Du behöver inte skjuta på utlandsflytten för att du först vill bli klar med bolaget i Sverige. Det går att likvidera ab med hjälp av snabbavveckling. Snabbavvecklingen ger dig friheten att flytta utomlands och släppa jobbet med likvidationen. Likvidera ab själv Om du helst vill sköta likvidationen själv kan du alltid göra det. Men det är viktigt att du … Continue reading »

Categories: Blandat | Tags: | Kommentarer inaktiverade för Måste du likvidera ab själv?

Plastgalgar för semesterresan

Under semesterresan så kan du behöva fler galgar än vad som erbjuds på hotell. Om du ska resa utomlands så kan du packa med dig vissa typer av plastgalgar som gör det lättare för dig att sköta om dina kläder. Visst kommer det att finnas galgar på hotellet men de är ofta låsta i garderoben. Om du vill torka … Continue reading »

Categories: Blandat | Tags: | Kommentarer inaktiverade för Plastgalgar för semesterresan

Snabbavveckling då du vill resa

Att företaget ska läggas ner är inte en nyhet. Det finns numera bara som papper och pengar på ett konto. Men plötsligt så inser du att det är dags att ge dig ut på resa. Du vill lämna Sverige under hela vintern men då kan du ju inte sköta kommunikationen med Bolagsverket på ett bra … Continue reading »

Categories: Blandat | Tags: | Kommentarer inaktiverade för Snabbavveckling då du vill resa

Avveckla ab från utlandet

Om du inser att du vill lägga ner bolaget då du är utomlands så går det att sätta igång processen och genomföra den. Du måste inte befinna dig fysiskt i Sverige för att avveckla ab men det är klart att det är enklare om du gör det. En stor del av kommunikationen som krävs kan du ta … Continue reading »

Categories: Blandat | Tags: | Kommentarer inaktiverade för Avveckla ab från utlandet

Registrera bolag på rätt adress

Det är ganska enkelt att registrera bolag, men det finns skäl till att se över den här processen noggrant. Bolagsverket ser inte nådigt på en viss typ av misstag. Om du inte förstår blanketterna som du ska använda för registrering så ska du inte chansa. En del väljer helt enkelt att låta en bolagsservice sköta denna … Continue reading »

Categories: Blandat | Kommentarer inaktiverade för Registrera bolag på rätt adress