browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

När pengarna tar slut på semestern

Posted by on 12 mars, 2016

Det bästa är förstås att man gör upp en bra budget för semestern och att man håller sig till denna så att man slipper stå utan fickpengar mot slutet av resan. Men det kan ju hända att man av en eller annan anledning snabbt behöver pengar och då kan man ordna detta genom att få hjälpen från Sverige. Det går nämligen att skicka pengar utomlands med olika tjänster som ser till att pengarna kommer fram samma dag.

Skicka pengar snabbt och säkert

Den som befinner sig i Sverige och som behöver hjälpa någon som befinner sig utomlands utan pengar kommer att finna många olika alternativ. Man kan ju rent praktiskt göra en helt vanlig banköverföring och det här kanske är bäst om den som finns utomlands kan vänta lite och har tillgång till sitt svenska konto via ett bankkort.

Men det finns också fler tjänster som kan vara bättre att använda då tiden är knapp. Det kan vara bra att få mer info från konsumentverket innan man använder en tjänst som man inte känner till sedan tidigare. Allting kan ju se bra ut då man läser online, men lite efterforskning tar inte så mycket tid och det här är något som säkrar att man inte får onödiga utgifter eller missar att det kommer att ta längre tid till det specifika land som man vill skicka pengarna till.

Barn utomlands

Om man har ett äldre barn som vill åka på semester utomlands så kan det vara klokt att se på lösningar för att skicka pengar från Sverige innan barnet åker iväg. Även om man hoppas att budgeten till resan kommer att räcka så är det bra att veta att man har back up om detta kommer att behövas. Precis som att man ser över hur man ska hålla kontakten under resan så tar man reda på vilken tjänst som blir bäst om man behöver skicka pengar.

Det här kan vara av särskilt intresse om barnet ska ge sig iväg på back-packing resa långt bort och stundtals kommer att befinna sig i regioner där det kanske inte finns vanliga banker och kommunikationer att tillgå.

Comments are closed.