browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Måste du likvidera ab själv?

Posted by on 22 december, 2019

Du behöver inte skjuta på utlandsflytten för att du först vill bli klar med bolaget i Sverige. Det går att likvidera ab med hjälp av snabbavveckling. Snabbavvecklingen ger dig friheten att flytta utomlands och släppa jobbet med likvidationen.

Likvidera ab själv

Om du helst vill sköta likvidationen själv kan du alltid göra det. Men det är viktigt att du förstår att det kan ta många månader att bli klar. Det är inte så att du måste sitta varje dag med pappersarbete för att likvidera ab. Men du kan inte släppa avvecklingen på minst ett halvårs tid.

Om du ska flytta utomlands kan det bli lite bökigt att sköta korrespondensen med Bolagsverket och så kan det ju vara så att du vill syssla med helt andra saker efter flytten. I det här fallet är snabbavveckling ett alternativ att beakta.

Snabbavvecklingen ger dig fria händer

Det fina med snabbavveckling är att du med den slipper likvidera ab själv. Du kommer att lämna över det hela till köparen av ditt ab. Det innebär att du bli klar med det hela så snart som du har sålt. Det här kan bli klart på en vecka. Ibland snabbare!

Men själva avvecklingen kommer att ta tid precis som vanligt. Bolaget som har köpt ditt ab får jobba vidare med processen som krävs för att lägga ner bolaget. De tar över ansvaret och kommer inte att behöva din hjälp med detta.

Du kan alltså flytta och glömma allt om likvidationen. Har du valt en bra bolagsservice kommer de att ta hand om processen på rätt sätt. De ser till att ha allt som de behöver när de köper bolaget från dig.

Om du flyttar tillbaka till Sverige ska du inte behöva oroa dig för skatter som inte betalats in och annat. Du kan komma igång med ett nytt bolag eller välja att jobba som anställd utan att behöva fundera på det som var innan du flyttade utomlands.

Comments are closed.