browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Lägga ner bolag för att resa

Posted by on 4 juli, 2017

Det är faktiskt inte så ovanligt att folk bestämmer sig för att nog är nog. Livet är bara så långt, och om man ska hinna med att upptäcka världen så bör man göra det innan man blir för skröplig för att klättra över kullar och stränder. Det finns till och med familjer som väljer att ta ett sabbatsår för att resa jorden runt. Men om man driver ett företag så är frågan vad man bör göra med detta. I vissa fall så kanske man väljer att lägga ner bolag genom likvidation för att resa. Detta särskilt då man inte ser att man kommer att fortsätta med verksamheten när man kommer hem.

Lägga ner bolag för att ta en paus

Det kan finnas olika skäl till att man vill lägga ner bolaget för att resa. Om man inte har sparat in tillräckligt med pengar för reskassan så kanske en försäljning av bolaget kan göra det möjligt att ta sig jorden runt och göra allt det där som man drömt om. Det här är inte ett lättvindigt beslut och givetvis något som man måste gå igenom med en person som man kan lita på. Frågan är om man ska lägga ner bolag helt och hållet eller kanske låta det vila så att man kan återkomma senare och dra igång igen.

Om det inte finns andra som kan driva verksamheten vidare på ett bra sätt så kanske man bara kommer att skada rykte och ekonomi genom att låta den fortgå. Som sagt, här kan man verkligen ta stor hjälp av en ekonomisk rådgivare så att man fattar det allra bästa beslutet.

Viktigt att avsluta på korrekt sätt

Oavsett hur man avslutar så är det verkligen viktigt att man gör det på rätt sätt. Att slarva med handlingar och annat som Bolagsverket ska få in kan få trista konsekvenser. Böter och andra problem är knappast något som man vill komma hem till då resan jorden runt är avslutad! Ska man sälja verksamheten så är det förstås också viktigt att man säljer till rätt person så att man inte riskerar misskötsel och ett uselt namn i branschen.

Likvidera med snabblikvidering

Om man vill lägga ner bolag snabbt så finns snabblikvidering som ett bra alternativ. Det här innebär att man säljer bolaget för att få det avvecklat. Så snart som man har sålt så är man fri från ansvaret vad gäller själva avvecklingen och man kan fokusera helt och hållet på den stundande resan och allt som man ska uppleva. När man kommer hem igen så kan man börja om på nytt eller kanske välja att göra något helt annat. Bolaget som tog över har sett till att avvecklingen utförts på ett lagligt och korrekt sätt så man kan absolut starta ett nytt bolag utan risk för att det finns problem kvar hos myndigheter med det tidigare.

Comments are closed.