browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Kom ut på resa med liten budget

Posted by on 26 februari, 2016

Många svenskar är vana vid att resa utomlands med jämna mellanrum men det är klart att inte alla har råd att sticka till Thailand några veckor under vintern för att sedan spendera sommarlovet i Italien. Men man måste inte åka så långt eller vara borta så länge för att uppleva att man får ny kraft och lust. Genom att till exempel ta en titt på billiga flyg så kan man komma iväg till en mindre slant och få några sköna semesterdagar dagar i ett annat land till samma pris på en helg på hotell i en svensk stad.

Billigare resor

Man kan dra ner på kostnaden för en resa på olika sätt. Genom att välja budgetresor där allting ingår så får men en bekväm resa där man inte behöver tänka på saker som att boka hotell. Men det kan ju också vara spännande att enbart boka en riktigt billig flygbiljett för att sedan själv hitta billigt boende i form av vandrarhem eller korttidslägenhet.

En sak som kan vara väldigt bra är om man kan vara flexibel med datum och tidpunkter. Flygbolag vill gärna bli av med biljetter som de inte kan sälja och då kan de rea ut resan ordentligt. Man får dock vara förberedd på att resan kan ligga på dagar som normalt sett är svåra som mitt i veckan eller då folk förväntas vara i skolan eller på jobbet. Dessutom så kan det vara så att man får ta sig till flygplatsen mitt i natten för att komma med planet.

Resa inom Sverige

Det finns förstås också budgetresor inom Sverige som kan bara av intresse för den som behöver en paus från det vanliga livet. Man kan ju ta tåget till en annan stad där man bor på hotell med spa och njuter av att vara långt bort från städning, matlagning och annat arbete.

bopåhotell

Det finns mycket att upptäcka i vårt eget land och den här typen av resor kan man ofta finna till en mindre budget.

Comments are closed.