browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Hur ska man förvara dubbdäck under sommaren?

Posted by on 23 mars, 2017

Det är inte så ovanligt att man tycker att det är rätt så jobbigt att ta hand om däckbyten. Vanliga bildäck är ju faktiskt rätt så tunga och med tanke på att de även blir smutsiga då de används så är det klart att man kanske inte ser fram emot att börja mecka med detta. Men oavsett om man väljer att själv byta till dubbdäck och tvärtom plocka av för att få på sommardäcken igen så är det viktigt att man funderar på hur man förvarar däcken under säsongen då de inte används. Bästa dubbdäcken kan vara dyra och då ska man vara försiktig med att de inte skadas på grund av usel förvaring.

God förvaring av dubbdäck

God förvaring av dubbdäck kan se ut på lite olika sätt. Om man har ett garage som alltid håller en jämn temperatur och som har god plats för bildäck så kan detta vara ett bra alternativ. Det man ska tänka på är att saker som luftens fuktighet och temperatur kan påverka gummit i däcken. Om det är för torrt, för kallt eller kanske för fuktigt så kan detta leda till skador. Det första året med den här typen av förvaring kanske inte märks, men om man år efter år lagrar i usla förhållanden så kan det leda till att däcken förstörs i förtid.

Det man ska tänka på är att skador som inte syns kan få trista konsekvenser. Man vill ju kunna lita på att däcken ger det stöd som man behöver under vintern och då ska man inte riskera dem med förvaring som leder till förslitningar och gummi som förstörts.

Tänk också på att det inte är så bra att ställa och lägga saker över däcken. Det här kan också leda till misstag som gör att man på egen hand förstör dem. Det bästa är om man har en specifik plats på golvet, på en hylla eller kanske på väggen där däcken som inte är i bruk kommer att få vila tills det är dags att byta igen.

Dags att köpa nya däck

Något som man inte ska glömma bort är att det mycket väl kan vara så att dubbdäcken har gjort sitt. Man behöver verkligen inte spara gamla vinterdäck som bara kommer att ta upp plats i förrådet eller i källaren och sedan inte kommer att användas. Det är bättre att göra sig av med däcken och att notera att man kommer att behöva beställa nya när nästa vintersäsong närmar sig.

Lätt att komma åt

God förvaring innebär att det är lätt att komma åt däcken då man behöver dem. Om det är så att de ligger långt inne i ett förråd så kanske man inte hinner med bytet på kort tid då man först ska flytta på en massa olika saker och sedan rulla ut däcken. Det här är ju också en sak som kan göra att man skjuter på bytet och fortsätter att köra på sommardäck trots att den första snön faller. När det är lätt att komma åt dubbdäcken så känns det också lättare att ta tag i bytet så det kan vara klokt att se över hur garaget eller förrådet är ordnat så att man slipper få huvudvärk då man byter däcken i sista minut.

En bra garageservice

Allra enklast är förstås att använda sig av en bra däckservice som ser till att dubbdäck lagras på rätt sätt och att man skaffar nya då de gamla har gjort sitt. När man får hjälp av den här typen av service så behöver man inte fundera på hur man ska komma åt däcken längst in i garaget och vilka som tillhör vilket fordon. Allt det här tar däcktjänsten hand om och de ser till att man på kort tid kan byta däck och köra på vinterväglag säkert och tryggt.

Få hjälp att få däcken förvarade och bytta på rätt sätt

Få hjälp att få däcken förvarade och bytta på rätt sätt

Comments are closed.