browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Du bör inte avveckla ab för snabbt

Posted by on 9 december, 2021

Ditt bolag är redan vilande och då är det klart att det kan kännas som en bra idé att avveckla ab med snabbavveckling för att komma iväg snabbare. Med en snabbavveckling får du ju genast ut pengarna ur bolaget. Då är reskassan för din semester utomlands fixad!

Fast det är klokt att inte skynda. Inte ens med snabbavveckling. Det finns risker med den här typen av avveckling. Det mesta hänger på den bolagsservice som du väljer att sälja ab till för att likvidera det.

Avveckla ab via en seriös aktör

De finns flera seriösa aktörer för avveckling av ab i Sverige. De kan köpa ditt bolag för att sedan sköta likvidationen åt dig. Du får ut pengarna ur bolaget så snart som du har sålt det. Det är detta som kallas för snabbavveckling.

Om allting är i sin ordning kan du vara klar med din bit på några dagars tid. Det förutsätter att ditt bolag är vilande och att du har all dokumentation som krävs för att sälja ab för avveckling. Är det ett seriöst bolag som köper så kommer de sedan att sköta avvecklingsprocessen som kan pågår under ett halvårs tid och mer utan att du behöver bekymra dig om detta.

Hur vet du att det är en seriös aktör?

Seriösa aktörer jobbar på ett transparent sätt. Du kan kika lite på om de även säljer lagerbolag. Om de erbjuder lagerbolag med historik så kan du ju förstå vad det innebär. Det är kanske ditt bolag som kommer att säljas som lagerbolag med historik och det är verkligen inget du vill.

Då kan det ju bli så att du kommer hem från semestern eller tiden utomlands för att inse att ditt bolag fortfarande är igång och att du nu har ansvar för skattebrott!

Ta en titt på vad andra säger om aktören. Det finns alltid recensioner och omdömen om seriösa bolagstjänster som kan avveckla ab åt dig. Det bör vara en blandning av beröm såväl som seriös kritik som bolaget har tagit på allvar och bemött.

Kontakten med bolagstjänsten är väldigt viktig

Sist men inte minst så är det förstås också viktigt att du upplever att det är enkelt att kommunicera med det bolag som kan köpa ditt ab för att avveckla det. Om det är för svårt att komma i kontakt och det inte riktigt verkar finnas personer bakom en hemsida är det inte seriöst.

Ta den tid det tar att undersöka detta innan du väljer att sälja för att avveckla ab med en viss tjänst. Även om detta tar dig några dagar till kan det vara det värt. Genom att välja rätt tjänst för avvecklingen så säkrar du ju att det inte begås brott i ditt namn!

Comments are closed.