browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Du behöver läkarintyg för taxikort

Posted by on 30 januari, 2021

Det kan verka som ett mycket spännande jobb för dig som älskar att resa. När du är ute efter budget resor kanske det slår dig att du skulle kunna resa lokalt varje dag och tjäna pengar på det! Har du haft B-körkort i två år kan du ta taxikort. Men det krävs läkarintyg för taxikort och det kan du ta hand om via en klinik som kan genomföra undersökningar och ge intyg.

Hur får du läkarintyg för taxikort?

Med B körkort eller Körkort D kan du ta ett taxikörkort, eller taxilegitimation som det ju heter. Transportstyrelsen kräver att du genomgår en läkarundersökning och att du får det som kallas för läkarintyg taxikort för att du ska kunna gå vidare med detta yrke.

Det är inte så konstigt att det krävs ett läkarintyg för att du ska få jobba som taxichaufför. Du kommer ju att köra andra människor och då är det viktigt att du har den fysiska formen som krävs för att göra detta på ett säkert sätt.

Kliniker som kan ge dig intyget kommer att undersöka dig och se att du är frisk. Du får göra ett syntest och så kommer det att kontrolleras att du inte brukar alkohol eller droger på ett sätt som kan vara en fara för trafiken.

Det är bäst att gå till en klinik som jobbar med den här typen av intyg. De kommer nämligen att skicka ditt intyg direkt till Transportstyrelsen och det spar tid. De har också alla formulär som krävs så att du vet att det blir rätt från start.

Boka in en tid och ta med dig din legitimation samt glasögon om du använder det. Det är allt som behövs för att få undersökningen genomförd samt förhoppningsvis ett läkarintyg för taxikort.

Jobba som taxichaufför

Kan jobbet som taxichaufför vara ett sätt att få resa mer? Det är klart att det är det! Du kommer inte iväg till destinationer långt bort. Men du kommer ju att få åka omkring i din stad. Det finns mycket att upptäcka där.

Faktum är att chaufförer med ett intresse för historia och kultur snart upptäcker spännande saker i den egna staden. När du har passagerare som gärna hör lite mer om den lokala galgbacken och annat som ni passerar blir det nästan som att vara ute och resa i världen.

Jobbet som taxichaufför blir vad du gör det till. Om du ser resorna med din taxibil i området där du bor som utflykter kan det verkligen bli tal om ett spännande jobb. Varje dag kan du upptäcka nytt. De som du kör vet ju också en hel del om sin stad och du lär dig på väg!

Comments are closed.