browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Dags att lägga ner bolag och upptäcka världen!

Posted by on 10 april, 2018

Livet har ett bäst före datum. När du föds så börjar tiden ticka. Batteriet laddas till sist ur och du kan aldrig veta precis när detta kommer att ske. Nu kommer du förhoppningsvis att få ett långt och lyckligt liv men det är aldrig dumt att betänka att det hela kommer till ett slut. Då är frågan om du vill fortsätta driva företag tills du inte länge kommer upp på morgonen, eller om du kanske vill sälja verksamheten för att göra något annat, relevant. Det går att lägga ner bolag för att få loss tid och pengar till resor. Det kan vara ett bra val när du känner att den där klockan tickar lite väl snabbt…

Lätt att lägga ner bolag

Det kan vara väldigt lätt att lägga ner bolag. Börja med att kontakta en bolagsservice som kan köpa ditt företag för att avveckla det. Visst är det så att det kostar mer att låta någon annan sköta avvecklingen, men det kan du ju tjäna på. Om du ska sköta avslutet så får du räkna med flera månaders arbete med detta. Inte så att du måste sitta varje dag och svara på frågor från Bolagsverket. Men du kan ju inte direkt ge dig av i flera månaders tid då du måste finnas på plats för viktiga frågor och blanketter som ska fyllas i.

 

När du väljer en bolagsservice som kan köpa ditt företag för att avveckla det så kan detta gå mycket snabbt. Du får genast ut pengarna för bolaget minus den avgift som bolaget tar för sitt arbete. Därefter så är det fritt fram att planera resa eller det som du vill göra med tiden som du plötsligt har till ditt förfogande.

Resa långt bort på ett ekonomiskt vis

Det går att resa långt bort och länge även med en mindre budget. Numera så kan resebolag som till exempel de Rosa Bussarna erbjuda resor för unga såväl som äldre. Du kan finna en skräddarsydd resa som du får tid med då företaget inte längre är ditt ansvar. Har du fått ut en bra peng för verksamheten så kan du alltså ta dig långt med den.

Behålla firman och fortsätta när du kommer hem

Det är klart att du inte måste lägga ner bolag för att du vill ut och resa. Om verksamheten fungerar bra och du kan låta den skötas av andra då du är borta så kanske det blir ett bättre alternativ. Att sälja för att kunna resa länge och sedan slippa hantera bolaget är kanske mer aktuellt för den som har fler skäl till att lägga ner. Om du kommer att behålla firman så ska du komma ihåg att du antagligen inte helt kan släppa vardagen då du reser. Särskilt inte då alla vet att det är enkelt att kontakta dig via din smartphone!

Comments are closed.